Ondernemend in het Koninkrijk

Advies | Interim | Transitie

Elke kerk, organisatie of bedrijf is geboren in het hart van een pionier. Terwijl de onderneming groeit en de markt veranderd loopt een leider soms tegen dynamieken in het interne krachtenveld aan die je zelf maar niet scherp krijgt. Een effectieve leider geeft vertrouwen en autoriteit via relaties. denkt vanuit volgende vier punten aldus Craig Chroesel:

Empowerment - delegeren is regeren
Possibilities - vooruit denken 
Investments - wat levert iets op?
Inspiration - gedreven door liefde en waarheid bouwen we beter. 

Ik voel me bovenal thuis bij het laatste. Onderneming zijn ideeën die uit inspiratie ontstaan, dus een gezonde spiritualiteit is essentieel voor een effectieve leider. Bij de rollen die ik tot nu toe heb mogen vervullen heb ik ontdekt dat kennis en vaardigheden belangrijk zijn en helpen, maar geen garantie voor een goed karakter en zeker geen vervanging voor een gezonde spiritualiteit.
   
John Maxwell zegt dat een excellente leider de volgende zaken investeert in zijn kerk, bedrijf of organisatie:

sensemaking - een leider helpt ons complexe zaken begrijpen
relating - een goede leider kan zich aan ons verbinden
visioning - een effectieve leider kan anderen meenemen in een visie
inventing - een goede leider zet creativiteit om in waardecreatie

Leeuwestein Leadership helpt leiders zichzelf te ontwikkelen vanuit spiritualiteit. Zo komen mensen en initiatieven telkens opnieuw tot bloei en vermenigvuldiging.

 Heb je interesse in een kennismaking?

Ervaring in het werkveld 

Advies | Coaching | Leiderschap

Transitie netwerk christelijke jonge leiders 

De stichting IMPACT Netwerk was op zoek naar een interim-directeur. Als procesbegeleider mocht het netwerk van christelijke young professionals onderbrengen bij de Navigators. Dat werd uiteindelijk IMPACT Navigators.

Netwerk voor leiderschapsontwikkeling

De Global Leadership Summit is het grootste leiderschapsontwikkeling evenement ter wereld. Voor de Nederlandse tak onder de hoede van stichting Opwekking verzorgde ik het netwerk, de event-hosting en de strategie naar Nederlandse kerken en bedrijven. 

Begeleiding kerkleiders in transitie

Een voorgangers-echtpaar van een lokale kerk ging door een emotioneel zware transitie-periode. Als coach-adviseur begeleidde ik hen door deze lastige fase middels coaching in karakterontwikkeling en persoonlijk leiderschapsontwikkeling. 

Support leiders pioniersgemeente   

In een bepaalde regio van ons land heeft een kerkelijke start-up het verlangen het apostolische en profetische geluid vanuit de Bijbel handen en voeten te geven in de samenleving. Als adviseur ben ik langszij gekomen om te trainen op het gebied van geestelijke strijd.

"Sven brengt beweging. Zo eenvoudig is het."

- Directeur non-profit

"De periode onder het coachend leiderschap van Sven Leeuwestein heeft me in die 18 maanden meer geleerd dan vele jaren ervoor. Bijzonder."

- Adviseur strategische communicatie

"Waar anderen afhaakten, bleef Sven trouw en ondersteunend. Dat heeft ons mede door deze periode heen gesleept."

- Kerkleiders

Boek een call